Inger-Marie har malet i mere end 20 år

Inger-Marie har malet i mere end 20 år, og hendes billeder har været repræsenteret hos en lang række virksomheder og kunstforeninger, eksempelvis hos Dansk Industri og DTU Risø Campus. 

Når Inger-Marie maler, er intet bestemt eller givet på forhånd. Alt kan ske. Former og farver finder hinanden på lærredet, hvor Inger-Marie udfordrer sig selv, og stadig kan blive overrasket over, hvad en lille pludselig bevægelse eller et større sving med penslen, kan få af effekt i billedet. 

Dage bliver til aftener, der tit går over i nætter, når der er gang i den kreative proces i Inger-Marie lejlighed, hvor hun har skabt plads til at udfolde sig. I nattetimerne er hun forsynet med den uundværlig malerlampe, der gør det muligt at arbejde, når som helst på døgnet, hun finder tid. 

Inger-Marie er læreruddannet, og arbejder i Karisefonden, der har hovedsæde i Haslev. Her arbejder hun specialpædagogisk med en masse dejlige unge mennesker, og på forskellige tider af døgnet. ”Jeg er et menneske, der godt kan lide at bruge aftenens og nattens timer også, og det passer mig så godt, at arbejde på forskellige tider af døgnet”. 

Inger-Maries billeder er abstrakte akrylmalerier i skønne farver og dejlige kompositioner. Nogle af billederne er ”rolige”, og andre er mere præget af ”glød og vildskab”… ”vi rummer det hele; livet har så mange nuancer, og dét skal også kunne ses i kunsten”, siger Inger-Marie. 

”Jeg leger, når jeg maler. Man kommer i kontakt med sit indre barn, som vi aldrig må glemme… det ligger lige derinde, under vores travle ydre og hverdag”. 

”Når jeg maler, kan alt ske. For nogle dage siden, var jeg gået lidt i stå i et arbejde med et maleri. Min datter kiggede på det, og foreslog et gyldent område, der skulle have mere liv…  hun havde et konkret forslag til, hvordan billedet kunne komme til at leve noget mere, og pludselig opstod dét nærmest magiske øjeblik, hvor jeg næsten fysisk mærker, at NU er maleriet ”blevet til”. Det kan føles som en hel åbenbaring, hver eneste gang, et billede bliver færdigt. 

Billederne har mange lag og strukturer, og man kan gå på opdagelse i hvert enkelt billede. ”Sommetider bliver jeg helt overrasket over, hvad folk kan se af figurer eller symboler i billederne; noget, jeg slet ikke selv har opdaget. Som en aften, hvor min kæreste sagde: ”Du har malet en kirke, skat”? -Dét mente jeg nu ikke, jeg havde, – men minsandten om ikke der var opstået en smuk gammel middelalderkirke, som måske minder lidt om dén på Kirkepladsen lige foran min bopæl i Næstved. Billedet kan ses på udstillingen, sammen med mange andre malerier, der hænger i Troika i februar måned.

Læs også...

Ole Ingstrup

Min ven, Ole Ingstrup, der har galleri i Næstved, kom også til min reception. Han havde sin søde kone, Tove, med. De medbragte en smuk

Læs mere »